Keurmerk aanvragen

Test of jouw organisatie voldoet aan onze richtlijnen

 

Keurmerk aanvragen

Wil jij als directe schuldeiser, incassobureau of gerechtsdeurwaarder die onafhankelijk laten toetsen of jouw organisatie - van beleid tot uitvoering - aan de richtlijnen van het Keurmerk SVI voldoet? Vraag dan het Keurmerk SVI aan.

  What is 4 + 4 ?

  Wat kun je verwachten?

  • Stap 1 – Intake

   Tijdens het intakegesprek vragen we je naar je motivatie om het Keurmerk SVI te behalen.
  • Stap 2 – Zelfevaluatie

   Sluit jouw motivatie aan bij die van ons? Dan ontvang je na het gesprek de zelfevaluatie, om te bepalen of jouw organisatie klaar is om het Keurmerk SVI te behalen.
  • Stap 3 – Offerte

   Je ontvangt een offerte gebaseerd op de grootte van jouw organisatie en de hoeveelheid vestigingen en afdelingen die bij het incassoproces betrokken zijn.
  • Stap 4 – Overeenkomst en datum

   Zodra de offerte is goedgekeurd ontvang je een overeenkomst. Vervolgens plannen we een auditdag.
  • Stap 5 – Planning en voorbereiding

   De auditor stelt een planning op en stemt deze met jou af. Ook ontvang je een overzicht met gegevens en documenten die je minimaal één maand voor de geplande auditdatum naar de auditor terug moet sturen, zodat de auditor deze kan beoordelen.
  • Stap 6 – De audit

   De auditor bezoekt de locatie(s) en gaat met verschillende afdelingen/functies in gesprek. Daarnaast beoordeelt de auditor relevante documenten, dossiers en systemen. Tijdens het eindgesprek deelt de auditor zijn bevindingen en eventuele actiepunten.
  • Stap 7 – Rapport

   Uiterlijk 10 werkdagen na de audit ontvang je een uitgebreid rapport met de bevindingen en eventuele actiepunten. Onjuistheden of aanvullingen kunnen dan gedeeld worden met de auditor. Vervolgens ontvang je een definitief rapport.
  • Stap 8 – Actieplan

   Zodra je het definitieve rapport ondertekent kun je aan de slag met een plan van aanpak om de actiepunten op te lossen. De auditor beoordeelt dit plan. Als er geen actiepunten zijn, sluit de auditor de audit af met een positieve beoordeling.
  • Stap 9 – Toekenning Keurmerk SVI

   De auditor stuurt het definitieve rapport en het actieplan ter beoordeling naar de certificeringscommissie. Geeft ook de commissie een positieve beoordeling, dan wordt het Keurmerk SVI toegekend. Beoordeelt de commissie de documenten negatief? Dan kan de commissie extra vragen stellen en/of om extra bewijzen vragen. Zodra de vragen beantwoord zijn en de commissie de documenten heeft ontvangen, is de audit afgrond en ben je officieel keurmerkhouder.