Voor wie

Keurmerk SVI: voor iedereen die incasseert

Het Keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren is er voor alle organisaties die incassoactiviteiten uitvoeren. Dit zijn uiteraard incassobureaus, maar daarnaast ook incassoadvocaten en gerechtsdeurwaarders. Tot slot kunnen ook bedrijven met een eigen interne incasso- of debiteurenafdeling het keurmerk aanvragen. Op die manier kan een opdrachtgever kiezen voor een incassoketen die van a tot z sociaal verantwoord is.

Welke opdrachtgevers kiezen voor een keurmerkhouder?

Onze keurmerkhouders werken voor veel verschillende opdrachtgevers. Op de eerste plaats zijn dat opdrachtgevers met een sociale en maatschappelijke taak zoals overheidsinstellingen, non-profitorganisaties, woningcorporaties en (zorg)verzekeraars. Maar we zien tot ons plezier dat steeds meer organisaties bewust kiezen voor een samenwerkingspartner die sociaal en maatschappelijke verantwoord onderneemt.

Het effect voor de schuldenaar

Het eerste contact met een incasseerder leidt vaak tot grote stress bij een schuldenaar. Als er meerdere schuldeisers zijn, wat vaak het geval is, kan dit ertoe leiden dat een schuldenaar zich terugtrekt en niet meer reageert op e-mail of post.

Is de schuldeiser of incassant er een met het Keurmerk SVI, dan is de schuldenaars verzekerd van een correct en klantvriendelijk incassotraject waarbij geen onnodige kosten in rekening worden gebracht. Vaak komt er dan toch weer beweging in een situatie die eerst uitzichtloos leek. Onze keurmerkhouders helpen schuldenaars niet alleen bij het oplossen van hun schuldenproblematiek, maar zijn vaak ook in staat om schuldenaars te begeleiden naar een schuldenvrije toekomst.
MEER INFO