Over ons

Over ons

Het Keurmerk SVI is opgericht door Petra Hesseling. Petra heeft jarenlange ervaring op het gebied van interne, externe en compliance-audits. Zij is één van de zes auditoren die erkend zijn door de KBvG en maakt deel uit van de bezwaarcommissie van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Daarnaast is Petra intensief betrokken geweest bij het opstellen van de wetgeving rond het incassoregister.

Petra wil graag een actieve bijdrage leveren om ervoor te zorgen dat organisaties op een sociaal verantwoorde manier incasseren en dat deze maatschappij weer ook voor de mens heeft:

“Ik zie vaak dat bedrijven goede intenties hebben, maar dat ze niet altijd goed weten hoe ze dit moeten vormgeven. Het Keurmerk SVI geeft bedrijven de juiste richtlijnen om een concreet beleid en uitvoering neer te kunnen zetten.“ – Petra Hesseling.
 

Klachten- en Bezwaarcommissie

Bezwaren van (toekomstige) keurmerkdragers tegen beslissingen van Keurmerk SVI worden behandeld door een onafhankelijke Klachten- en Bezwaarcommissie. Deze commissie bestaat uit:

Peter van Diest
Peter is begonnen als advocaat bij DAS Rechtsbijstand. Hier heeft hij 27 jaar gewerkt, waarvan de laatste 10 jaar als directielid en bestuurder bij DAS Legal Finance B.V.. Peter was lid van de raad van commissarissen bij twee gerechtsdeurwaarders en is hij 5 jaar lang bestuurslid geweest van de NVI. “Het Keurmerk SVI is een goed initiatief. Het is belangrijk om dit verder uit te breiden, niet alleen naar incassobedrijven en gerechtsdeurwaarders maar ook naar andere profit en non profit organisaties. Het is tenslotte een gezamenlijke verantwoordelijkheid om op een verantwoorde manier te incasseren en rekening te houden met elkaars persoonlijke situatie.”

Wouter van der Tuin
Wouter is al bijna 20 jaar actief op het gebied van Creditmanagement. Hij heeft bij diverse opdrachtgevers interim opdrachten uitgevoerd. Voor gerechtsdeurwaarders en incassobureaus, maar ook voor het MKB en multinationals. De laatste 10 jaar heeft hij voornamelijk voor woningcorporaties gewerkt. “Het is ongelofelijk belangrijk dat het perspectief van de schuldenaar wordt meegenomen. Zo voorkom je persoonlijk leed en maak je een goede maatschappelijke impact. Ik ben ervan overtuigd dat je hierdoor als organisatie ook financieel meer positieve resultaten behaalt. Ik hoop dat steeds meer organisaties het Keurmerk SVI gaan voeren en daarmee laten zien dat ze met hun incassoproces waarde toevoegen aan de maatschappij en hun eigen organisatie.”